Off Topic : Mijn DIY Risotto met Champignons😋


Heel veel vrienden en volgers vragen me telkens weer het recept van deze gerecht als ik er een foto van plaats of Social Media. Ik heb deze weer eens gemaakt en heb er gelijk m'n fotocamera erbij genomen zodat ik stap voor stap aan jullie mijn recept van Risotto met champignons kan uitleggen. 

Ik hoop dat je deze ook eens maakt en me hieronder laat weten of deze , net zoals ik, je favoriete gerecht word! Laten we beginnen !!!

Ingredienten : 

- 500Gr Champignons naar keuze
- 500Gr Gemengt gehakt
- 3 Eetlepels olijfolie
- 2 Bouillonblokjes naar keuze
- Water
- 2 Grote Sjalotten of Ajuinen
- 500Gr Risotto-rijst



Het eerste wat ik doe, en dat is iets wat ik ontzettend ontspannen van wordt, is mijn champignons in schijven snijden. Deze heb ik voorzichtig schoongemaakt met een rubberen kwastje die de champignons niet kapot maakt. Het lijkt misschien enorm veel , maar denk eraan dat deze zullen krimpen terwijl ze warm worden. 


Na mijn voorbereiding van de Champignons ga ik mijn 2 Sjalotten in kleine stukjes hakken. 


Vervolgens gooi ik mijn sjalotjes in mijn warme (bijna hete) olijfolie en je houd deze in het oog tot ze bijna transparant worden om dat over te gaan naar de volgende stap. 


Het is tijd om je gehakt bij de ajuintjes/sjalotten bij te voegen. Ikzelf gebruik gemengt gehakt omdat ik de smaak dan rijker vindt, als jij runds/kip/of kalfsgehakt als voorkeur hebt, mag dit ook. Je zorgt dat de volledige gehad goed aangebakken is samen met de ajuintjes.


Dan is het tijd voor de champignons! Je mag ze allemaal in je massa gooien en blijf deze dan ook +/- 5 min roeren zodat je ziet dan de champignons beginnen te slinken.


De risotto-rijst mag je erbij voegen en je wacht met je water (1Liter) toe te voegen. Eerst zorg je dat je rijst glazig word, dit zorgt ervoor dat je rijst eerst het vocht opneemt die al in je pan is, en na ongeveer 5 minuten roeren voeg je 1Liter water toe die al gemengt is met jou bouillonblokjes naar keuze. Zorgt dat het water vlokjes vrij is, zodat de risotto in zijn geheel de smaak kan verdelen. 


Het vuur heb ik nu matig gezet zodat ik de rijst de tijd geeft om al het vocht rustig op te nemen en al dente kan worden. Denk er wel aan dat je om de 3 tot 5 minuten roert, je wilt niet dat het rijst op de bodem plakt!


Als je ziet dat het water begint te verdwijnen raad ik je aan om af en toe je gerecht te proeven. Is de rijst te hard dan mag je nog wat water toevoegen, is hij al dente dan ik hij zo goed als klaar .   


Als hij al dente is, haal je hem van het vuur af en je voegt parmezaanse kaas toe. Je ziet op de bovenstaande foto dat ik lichtjes wat vocht heb, dit is perfect want het vocht en de kaas zullen deze gerecht smeuïg maken. Na het toevoegen van de kaas laat je de ketel van het vuur met een deksel erop . Na 15-20min wachten ben je klaar om deze op te dienen met opnieuw .... KAAS EROP😄!!! Mmmmmm 





Ga jij deze eens maken? Ik hoor graag wat jij hiervan vond! Tot snel!


Xxxsje Serafina

Reacties

  1. Het klinkt lekker en niet teveel ingrediënten gelukkig. En heerlijk dat er maar 1 pan voor nodig is!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zelf lust ik absoluut geen champions maar mijn man wel. Eens kijken of hij dit zelf eens wilt maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh lekker zeg! Ik zou het zo opsmullen! Vanavond maar eens aan de kook!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hmm dit ziet er heerlijk uit! En een mooi stappenplan zodat je het zelf na kunt maken. Zelf hou ik niet zo van risotto, maar wie weet vind ik deze variant wel lekker:)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zelf eet ik niet zo graag champignons. Misschien ga ik eens een keertje risotto met iets anders maken

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat leuk dat je uit je comfy-zone stapt.
    Mij maak je niet echt blij met champignons, sla dit gerecht liever over:)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goed recept! Ik hou erg van risotto en champignon, maar helaas de rest van het gezin niet

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts