Makeupkwasten wassen ... waarom? en hoe? DIY

We hebben allemaal kwasten. Sommige hebben er iets meer dan andere. Je gebruikt ze voor verschillende redenen. Om je blush aan te brengen, om je favoriete oogschaduw te gebruiken, om je foundation te gebruiken, enz...
Maar velen vergeten of hebben niet vaak zin om die kwasten te wassen. Je moet het niet na elke gebruik doen, maar tenminste om de 2weken.

Waarom? 

1: Om de kleur uit te spoelen. Als je bijvoorbeeld je foundationkwast gebruikt en vervolgens een nieuwe foundationkleur wilt aanbrengen doe je het liefst op een schone kwast en niet op een kwast die vol zit met je 'oude' kleur. Doe je dit toch, dat ziet je foundation er niet mooi uit, maar eerder grauw en eerlijk, niemand vind dit mooi en hygiënisch.

2:Er komen 'vieze' dingetjes van je gezicht af die in je kwast terechtkomen. Denk bijvoorbeeld aan huidschilfertjes, bacteriën, vet. Als je dan elke dag diezelfde kwast gaat gebruiken is dit niet gezond. Dit is eigenlijk een reden dat vele dames puistjes krijgen of eczeem.

3:Bij een schone kwast word je product beter opgenomen en word hij beter verdeelt over je ogen/gezicht.

Hoe maak je ze schoon?

Dit zijn enkele van mijn grote collectie makeupkwasten die dringend gewassen moeten worden omdat ik ze elke dag gebruik. Zoals je ziet is het dringend nodig.


Ik breng wat babyshampoo in mijn handpalm. Je kan ook borstelreiniging kopen (je vind ze in de HEMA, Kruidvat, MAC, ...) Maar deze keer heb ik een DIY (do it yourself) voor jullie, dus laat ik zien hoe je budgetproof zelf je kwasten kunt wassen.


Vervolgens draai je voorzichtig je makeupborstel door de babyshampoo, dit doe je tot je er bijna zeker van bent dat alle product van je kwast af is.


Dan spoel je je kwast goed schoon. Moet er nog product op zitten kan je deze proces herhalen door opnieuw wat babyshampoo te nemen en opnieuw met draaiende bewegingen je kwast schoon te maken en spoelen. Dit doe je met al je kwasten. Draai ze niet te hard en ruw in je handpalm, je wilt de haartjes niet breken!Als ze uiteindelijk allemaal gewassen zijn, laat ik ze het liefste drogen op een schone handdoek op de verwarming. Zo zijn ze tegen de volgende ochtend droog en klaar voor gebruik.

En voila! Klaar. Simpel toch? :-)  ... Vergeet deze proces nooit. Je kan dit om de 2weken doen op de dag dat je tijd hebt of net voor het slapen..


Enjoy ... een leuke dag verder..

Xxxx Serafina

Reacties

Populaire posts