zo kom je flawless de winter door!

Voor vele dames onder ons klinkt het wel bekend in jullie oren als ik zeg dat de winter ons huid martelt.In de winter krijg je zo'n droge huid dat het erg pijnlijk kan worden.
Je herkend het wel voor mensen die gevoelige huid hebben op de handen, dan krijg je 'winterhanden' een soort rode irritante eczeem op je handen. Dat ervaart onze gezicht ook maar dan in een lichtere vorm.Dat komt omdat we van warme omgevingen naar koude omgevingen gaan, en dat meermaals per dag.

Maar wat kunnen we eigenlijk ertegen doen? Ik geef jullie enkele tips om zo'n pijnlijk huid tegen te gaan. Zijn jullie klaar? Hier komt ie .... 3....2.....1.....1:Zoek je een goede winkel waar je jou perfecte gezichtscrème kan vinden.

2:Breng meermaals per dag een hydraterende crème aan.

3:Kijk op de verpakking of er hoge zonnefactor in je crème zit, wat dat heeft je huid nodig. En nee, niet alleen in de zomer maar ook in de winter. Omdat sneeuw erg geflecteerd en dus kan je huid schade oplopen.

4:Vergeet je handen niet! Ze moeten ook elke keer gehydrateerd worden telkens je je gezicht insmeert. Zo voorkom je winterhanden en blijven ze zacht zonder dan je kleine kloofjes krijgt.5:Vermijd natte wanten of handschoenen. Dat zorgt ervoor dat je die irritante eczeem krijgt.

6:Als jij je doucht of baad is er vaak stoom in de badkamer , dat merk je als je klaar bent met wassen, open niet onmiddellijk het raam na het baden of douchen maar laat die stoom even je poriën openen. Zo kan je huid even 'ademen'

7:Hydrateer voor het gezond lichaam, niet voor alleen een mooi gezichtje. Ik zeg dit omdat mensen vaak geen bodylotion aanbrengen en alleen crème op hun benen en gezicht smeren. Neen, heel je lichaam moet gehydrateerd worden. Dat is een must :-)

8:Vergeet je voetjes niet... smeer ze dagelijks in met een verzorgende crème.

9:Trek geen velletjes af, voorkom ze met 2x per week en goede hydraterende masker aan te brengen. Met velletjes bedoel ik wat er op je neus komt door de kou, of zelfs aan je vingertjes. Ze zijn soms moeilijk te weerstaan, en je wilt eraan pulken, maar niet doen!10:Voorkom hete douches of baden. Dit droogt je lichaam erg veel uit. En dat willen we graag voorkomen, toch? :-)


Veel plezier de komende winter en remember.... Be Flawless ;-)

Xxxxsje Serafina

Reacties

Populaire posts