Hoe hou jij je haar gezond?

Iedereen wilt een prachtige bos haar op haar/zijn kop. Ik ook. Het gebeurd heel vaak dat je iemand ziet met een prachtige haardos en dan ben je stiekem jaloers op die lokken, of lengte van het haar, of omdat hij/zij zo dik haar heeft, ...
Het heeft niets te maken met hoe hij/zij het haar kamt, of wast, het zit hem eigenlijk in de dagelijkse verzorging. Ikzelf heb kort haar en ik wil ze heel graag laten groeien. Het moet niet lang lang lang zijn, maar gewoon iets lager dan schouderlengte, hoe bereik ik dat? Wat zijn eigenlijk DE tips? Ik heb wat info gezocht, en die wil ik graag met jullie delen.


Ten eerste is het erg belangrijk om je haren te behandelen zoals je mooiste wollen trui. Je wast ze ook niet dagelijks of om de dag, want anders ga je ze zwaar beschadigen. Met je haar is het net hetzelfde. Shampoo is eigenlijk niet zo erg goed voor je haar, het is bedoeld om je hoofdhuid snel te wassen.
Er zijn mensen, zoals ik (schaam schaam) die om de dag hun haar wassen, dat ik echt helemaal niet goed! 


Hoe langer, dikker, gekrulder het haar, hoe langer tijd (dagen) je tussen je wasbeurten moet laten. Eigenlijk geldt dit ook voor fijn, dun, dof haar (en opnieuw zoals ik ) ... In je haar zitten talgkliertjes en die talg zorgt dat je haar vies en vettig voelt. Hoe minder je je haar wast, hoe minder snel de talg loslaat.
Het kan wel gebeuren dat je haar een rare of vieze geur heeft als jij ze een dagje langer niet gewassen hebt, maar dat kan je snel verhelpen met droogshampoo. Ze verkopen ze in alle merken, zelfs eigen merken zoals bijvoorbeeld de Kruidvat, Etos, Carrefour, ....

Zelfs je voeding kan je haar snel doen veranderen. Eet minder fastfood en meer groeten en fruit en je haar word minder vettig en futloos. Het is belangrijk veel Ijzer en Vitamine D binnen te krijgen. Je kan pilletjes in je drogisterij of apotheek vinden die erg goed zijn voor je haar en nagels die vol zitten met vitaminen en ijzer.
Stress is natuurlijk een andere factor. Probeer zo rustig mogelijk in je leven om te gaan als je de kans heb. Luister eens naar muziek, kijk een leuke film, ga lekker lang in je badje liggen of maak een leuke wandeling. Je lichaam kikkert er goed van op en je haar straalt!


En dan natuurlijk lief zijn .... lief voor je haar. Blaas ze niet lang droog met je föhn en stijl of krul ze niet vaak. Mijn zusje heeft erg lang haar en ze laat nu een paar weken haar haar drogen op kamertemperatuur, dus zonder föhn of dergelijke. Alleen maar 's weekends of bij een feestelijke gebeurtenis doet ze haar haar en je merkt gelijk verschil.
Het is dus belangrijk dat je een kapsel hebt die je makkelijk kan in model brengen als je hem gewoon eens laat drogen op kamertemperatuur ;-)

Met deze tips blijf je haar niet alleen gezond maar groeien ze ook ietsjes sneller .... Veel succes

Xxxxsje SerafinaReacties

Populaire posts