Gezondheid - The Holy Berry : ' açai ' .. Voor je gehele gezin!


Superfoods straight from their habitat! Wat je eet heeft een zeer grote impact op hoe je je voelt en hoe je eruit ziet. De laatste 5 weken zijn we hier ook mee begonnen, (gezond eten, bewegen, bewust zijn wat er door onze monden gaat) en we merken het enorm! 

Met een enorme focus en passie voor ‘voeding die echt voedt’, laten Margaux Bonte en Stephen De Rycke van het Belgische bedrijf The Holy Berry ons niet alleen nieuwe en facinerende superfoods ontdekken maar ontwikkelen ze met die superfoods ook zeer voedzame en smaakvolle producten zonder enig compromis op kwaliteit en puurheid. The real ‘Holy Good Stuff’, dus!


The Holy Berry werd genoemd naar de heilige graal van de superfoods: de açai bes. Deze kleine donkere bes groeit in grote trossen aan de açai palmbomen van het Amazonewoud. Door zijn uitzonderlijke combinatie aan voedingsstoffen wordt açai beschouwd als één van ’s wereld meest voedzame bessensoort. Zo bevat de açai bes meer dan 50 nutriënten en alle 19 aminozuren die het lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. 

Ze zijn een bron van omega 3, 6 en 9 (wat zeer uitzonderlijk is voor een vrucht), zitten boordevol vezels en bevatten meer dan dubbel zoveel natuurlijke antioxidanten dan de blauwe bosbes. Antioxidanten zijn belangrijk omdat ze de schadelijke effecten van vrije radicalen in het lichaam helpen te neutraliseren. Als vrije radicalen niet geneutraliseerd worden, kunnen ze onze cellen beschadigen en kan dit leiden tot ziektes zoals kanker, diabetes en hartaandoeningen. Tot slot bevat de pure açai pulp geen vruchtensuiker en lijkt de proteïnestructuur sterk op deze van een ei, eigenschappen die mee verklaren waarom deze gezonde pulp zo populair is bij diabetici, sporters, vegetariërs en veganisten. 
De hoge kwaliteit en voedingswaarde van alle The Holy Berry-producten zijn toe te schrijven aan de strenge eisen die Margaux en Stephen vooropstellen bij de selectie van hun grondstoffen. Ook de plaats waar de grondstoffen vandaan komen en de manier waarop ze behandeld worden, spelen een zeer grote rol. Het proces van het moment van oogsten tot het invriezen dient zo snel mogelijk te gebeuren, en dit in het bijzonder voor de açai. 

Deze delicate besjes zijn in minder dan 24 uur na oogst bedorven en verliezen razendsnel hun voedingswaarde en hoge concentratie aan essentiële vetzuren. Snel wassen, weken, ontpitten en invriezen door middel van ‘flash freezing’ is hier dus cruciaal. Ook de partners waarmee The Holy Berry samenwerkt zijn niet de eerste de beste. Zo wordt er uitsluitend aangekocht bij lokale boeren die geen pesticiden of andere verdelgers gebruiken en die het hele groei- en oogstproces op een organische manier aanpakken. 

The Holy Berry heeft momenteel twee verschillende productlijnen: een gamma ‘Frozen Superfruit Packs’ en een gamma ‘Nice Creams’. De Frozen Superfruit Packs zijn diepgevroren packs van 100 gram puur vruchtenpulp die verwerkt kunnen worden in allerlei lekkere en gezonde bereidingen en - indien afgewerkt met granola en/of vers fruit - het ideale ontbijt, tussendoortje of dessert vormen. Het gamma bestaat uit 4 soorten superfruit pulps: Organic “Special Grade” Açai (diepgevroren pure açai pulp), Organic Açai “Traditional Blend” (diepgevroren pure açai pulp met een kleine dosis biologisch guaranasap en rauw biologisch rietsap), Organic Pitaya “Deep Pink” (diepgevroren pure pitaya pulp) en Passion Fruit “Smooth & Seedless” (diepgevroren pure passievrucht pulp zonder pitjes). 

Het gamma Nice Creams staat voor artisanale, biologische ready to eat vegan ‘ijscrèmes’ bereid met de meest voedzame en kwalitatieve ingrediënten - waaronder in de eerste plaats dé superfood bij uitstek; de açai bes - én dit steeds zonder geraffineerde suikers, bewaarmiddelen of andere artificiële toevoegingen. De Nice Creams worden verkocht in individuele porties en zijn verkrijgbaar in drie smaakvariëteiten: Coco Choka, Bananarama en Mango Django. Ze zijn dan ook hét perfecte en ‘guilt-free’ dessertje!

De Frozen Superfruit Packs zijn handig en makkelijk om te verwerken in allerlei bereidingen. Bij het ontbijt kan je ze gesmolten in havermout of yoghurt mengen of je kan er heerlijke smoothies en smoothiebowls mee bereiden met wat meer stukjes fruit en (plantaardige) melk of vruchtensap bij. Ideaal om de dag energiek mee te starten! Al kan je de hele dag door deze superfoods verorberen en ze zelfs gaan verwerken in hartige gerechten zoals salades of groenteburgers. 

Ook voor de mama’s en papa’s is er goed nieuws: alle producten van The Holy Berry zijn bijzonder geschikt voor kinderen van alle leeftijden door hun unieke voedingswaarden en de vele omega 3, 6 en 9 vetzuren. Vooral van dit laatste kunnen kinderen een tekort hebben. Moeilijk is het alvast niet om deze superfoods op het menu te zetten voor kinderen: bijna allemaal zijn ze verzot op de smaak van een frisse açai bowl of lekkere Nice Cream. Gesmolten zijn de superfruit pulps heel makkelijk te verwerken in klassieke fruitpapjes. Een absolute must-try voor jong en oud is dé klassieker ‘Açai Na Tigela’, de originele açai bowl zoals Brazilianen hem graag klaarmaken. 

Prijzen:

- Frozen Superfruit Packs:
* Organic Açai “Special Grade”: vanaf 2,20 € voor 100 gram
* Organic Açai & Guarana “Traditional Blend”: vanaf 2 € voor 100 gram
* Organic Pitaya “100% Deep Pink”: vanaf 2 € voor 100 gram
* Passion Fruit “Smooth & Seedless”: vanaf 2 € voor 100 gram

- Ready To Eat Nice Creams:
* Açai Nice Cream “Coco Choka”: vanaf 3,60 € voor 110 ml
* Açai Nice Cream “Bananarama”: vanaf 3,60 € voor 110 ml
* Açai Nice Cream “Mango Django”: vanaf 3,60 € voor 110 ml

De producten van The Holy Berry zijn onder meer te koop bij de Natuurhuizen, de Biovita-winkels en in de betere biowinkels en kwaliteitssupermarkten. Daarnaast staan ze op de menukaart bij Divers (Antwerpen), Chyl (Brussel), Boulevard Boutique (Sint-Martens-Latem) en Plus+ (Gent).


Recept Açai Na Tigela

Ingrediënten:

- 1 pakje Açai van The Holy Berry, diepgevroren
- 1/2 banaan, vers en in stukjes gesneden
- 3 aardbeien, vers of diepgevroren
- Scheutje vruchtensap of (plantaardige) melk
- Agave of een andere natuurlijke zoetstof (zeker bij gebruik van pure açai pulp “Special Grade”), naar eigen smaak

Bereiding:

Heel eenvoudig! Haal de açai uit de diepvries en laat het een paar minuten liggen tot de pulp iets zachter is geworden. Snij het pakje open en doe de stukjes pulp samen met de andere ingrediënten in een kom of blender. Mix met een gewone staafmixer of in de blender tot een smeuïge massa. Vervolgens giet je de sorbet-achtige bereiding in een kom en kan je deze afwerken met met vers fruit, granola en/of zaadjes voor die heerlijke ‘crunchy bite’.


Voor meer info over The Holy Berry, hun producten en webshop, surf naar www.theholyberry.com of mail naar hello@theholyberry.com.

Volg The Holy Berry op Instagram (https://www.instagram.com/theholyberry_official/) en op Facebook (@TheHolyBerryofficial)

Xxxsje Serafina

Reacties

Populaire posts