FOOD - Restaurant Fons: liefde voor lekker eten en een kloppend hart voor Antwerpen


Een van mijn favoriete dingen zijn eten, zonder twijfel. Ik hou ervan om nieuwe dingetjes te proberen en te genieten van alle smaken. Mijn blogje vandaag gaat over een Restaurant 'Fons' gelegen te Antwerpen. 

Deze nieuwe naam (voorheen 12, Place du Marché) is ook een hint naar de familieband die achter de zaak verscholen gaat: broer en zus Coenen zijn al negen jaar lang trotse eigenaars van het pand. waar hij (broer Thomas) samen met zijn vrouw/souschef Michaela voor vonken zorgt in de keuken (én op onze borden), terwijl zus Charlotte voor de schermen haar charmes laat gelden.

Als je op zoek bent naar heerlijke en kwalitatieve comfortfood in een prachtig (instagramproof) kader dan ben je bij restaurant Fons aan het juiste adres! Gelegen in hartje Antwerpen vlakbij het theaterplein “De Vogelenmarkt” is restaurant Fons de ideale uitvalbasis voor zowel een snelle hap als een uitgebreide lunch of diner. We hebben voor elk wat wils: van veggiegerechten tot vleesbereidingen tot heerlijke klassieke visgerechten. Fons gaat steevast voor dagverse ingrediënten en werkt met lokale producten en kleine toeleveranciers. Chef-kok Thomas is tevens een van de bezielers van Antwerp Gin Company het huis dat de drie heerlijke HenTho gins produceert op ’t Kiel in Antwerpen.

De familiale sfeer onder het team is een ideale match met de gerechten op menukaart: heerlijke hartverwarmende schotels met kwalitatieve producten van lokale en eerlijke toeleveranciers. Als mede oprichter van ginmerk HenTho (ook hier ooit een blog over geschreven) weet Thomas maar al te goed hoe belangrijk het is om producten van eigen bodem te ondersteunen. Bij Fons gaan eten voelt altijd een beetje als thuiskomen, en met dat knusse interieur willen we stiekem ook niet meer weggaan.

Negen jaar geleden besloten Charlotte en Thomas Coenen in een jeugdig enthousiasme en uit passie voor het horecavak, de handen in elkaar te slaan en een eigen zaak op te richten vlakbij de Vogeltjesmarkt (Theaterplein)in hartje Antwerpen. 12, Place du Marché opende in januari 2009 zijn deuren en werd een gevestigde waarde in de buurt. Na de groei die de familie zowel letterlijk (een ginmerk, een vrouw én een zoon rijker) als figuurlijk kende doorheen de jaren werd het tijd voor iets nieuws. "We hadden de indruk dat de drempel te hoog was, zonder dat zelf echt gewild te hebben”, zegt Thomas. “Vooral de menu's met vier en vijf gangen schrikten de passanten af, terwijl je ook gewoon een snelle hap kon bestellen voor een voorstelling in de Arenbergschouwburg of de Stadschchouwburg hier om de hoek."

In december van 2017 werden de nodige voorbereidingen getroffen om de zaak een serieuze make-over te geven: de zwarte tafels werden ingeruild voor houten exemplaren met rustieke groene tinten en een zijmuur met paradijsvogels en mandrilapen. ook de sofa's werden overtrokken met een roze velours stof. Allemaal uiterst instagramwaardig en Pinterestproof als je het ons vraagt! 

Ook de menukaart werd grondig onder handen genomen legt Thomas uit: "Daarvoor hebben we aandachtig geluisterd naar de klanten, want in de negen jaar dat we hier zitten, is het uit eten gaan veranderd. We hebben nu ook een specifieke lunchkaart met broodjes en salades, en small bites om te delen. We willen ook de mensen die naar het theater gaan en niet altijd veel tijd hebben kunnen bedienen met een snelle, doch kwalitatieve maaltijd." 
Adres:

Nieuwstad 12 2000 Antwerpen
+23 3 707 11 29

Openingsuren:

Woensdag tot zaterdag
12:00 – 15:00 en 18:00 – 22:00
Zondag, maandag en dinsdag gesloten
Xxxsje Serafina

Reacties

  1. Leuke tip, ga ik zeker eens proberen al is het maar omdat het 1) voor mij vlakbij is en 2) mijn kat dezelfde naam deelt als het restaurant :D

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts