Off-Topic : Door 'dik' en 'dun' + Mijn tips


Vandaag wil ik het graag hebben over een topic waar ik erg lang mee worstel. Iets waar ik me vroeger enorm veel van aantrok, en waar ik me nu helemaal over heen heb gezet. Het gaat deze keer niet over een bepaalde makeup-up of beautyproduct, maar iets persoonlijk. 

Sinds Oktober 2017 ben ik bewust gezonder leren eten, afwisselende dieet zonder een dieet te volgen. Ik heb er de gewoonte van gemaakt om minder te 'snacken' van ongezonde dingen en me te focussen op dingen die goed voor me zijn. Ook het feit dat ik na 19u niets meer eet doet ook wonderen. Maar natuurlijk gaat niet alles perfect en heb ik soms mijn 'zwakke periodes'... Chocola, snoep, chips, you name it. Maar als ik doorheb dat ik weer op mijn oude track aan het wandelen ben, herpak ik me en doe ik weer gezond. Ik mag dan met trots zeggen dat ik -5kg verloren ben. Alleen heb ik nog een wegje te gaan.

Het enige wat me stoort zijn die irritante opmerkingen : 'Je lijkt wat ronder, ben je aangekomen?' 'Ben je terug zwanger? je buikje is wat opgezwollen?' ....vermoeiend allemaal. 
Helaas vergeten mensen dat , ook al bedoelen de meesten het niet kwetsend, het wel zo is. Iemand 'dik' of 'rond' noemen is niet ok. Een maatje 40/42 hebben is niet iets om je over te schamen. 
Ben je het met me eens? Vergeet dan niet dat de mensen die je op dat moment kwetsen erg oppervlakkig zijn, omdat ze niet denken hoe jij je voelt als die woorden uit hun mond komen. 

Soms klopt het ook, en zijn misschien enkele mensen te 'dik', maar dan nog maak je er geen opmerking over. Hetzelfde als je een zwangere vrouw ziet, je twijfeld misschien of ze wel zwanger is, noch maak je geen opmerking zoals 'Heeey, wanneer moet je bevallen?' of 'Neee? ben je zwanger?' ... Not done people ! 
Wil je graag weten wat mij helpt je gewicht kwijt te raken op je eigen tempo? Lees hieronder meer. 


Het is belangrijk dat je alle ongezonde dingetjes van je huis verwijderd of een andere plaatsje geeft. Maak vervolgens een boodschappen lijst met verse groeten en fruit voor je slaatjes, drankjes, en gezonde snacks. Moet je eventueel ook de gewoonte hebben om frisdranken te kopen, stop er mee. Wij drinken al erg lang alleen maar water thuis, eventueel zoet ik ze op met suikervrije grenadinesiroop als ik veranderen wil. 
Ben je net zoals ik gek op pasta en rijst, doe eens een beetje gek en vervang ze met volkorenpasta en zilvervliesrijst. Deze zijn evenlekker maar je voelt je met 1 portie op je bord meer voldaan omdat ze zo vol zijn met gezonde vezels. 

Als je gek ben op vlees en vis, is het leuk om je gewone routine gerechten te veranderen door meer groenten in je gerechtje toe te voegen. Bijvoorbeeld , je kunt een simpele rijstgerechtje oppimpen door er paprika's, kip, champignon, of dergelijke naast te leggen op je bord voor meer variatie.

Maak er een gewoonte van om langzamer te eten. Zoals hierboven staat kun je met 1 portie eten lang genieten en je heb evenals een voldaan gevoel als je rustig eet, en tussendoor water drinkt. Gezond eten betekend ook dat je evenwichtig mag zijn door af en toe te cheaten. Wil je chocola? een koekje? Doe maar!! Zorg er wel voor dat je dit doet door de dag, zodat je 's avonds na 19u (je avondeten) niet meer eet. 

Het allerbelangrijkste is om te bewegen en te genieten. Zelf ga ik niet naar de fitness, maar ik wandel alle dagen, en probeer thuis iets meer te bewegen door opdrachtjes te doen. De kids van school halen , en dan bedoel ik te voet en niet met de auto is ook leuk. Je voelt je goed omdat je weet dat je iets goed doet voor je lichaam. Het valt je op dat gezonder leven en 'rond' zijn ook kan ... mager is ook niet alles .... Heb altijd de neiging de magere dames meer eten te geven! hahaha


Hoe ga jij om met zulke commentaren? Ik hoor het graag <3Xxxsje Serafina

Reacties

Populaire posts