NIEUW Essence : Eerste 'Maker Shop' in Berlijn



Als enorm bekend beautymerk heeft Essence het voor elkaar gekregen om een mondiale trend te vertalen in een totaal nieuw winkelconcept. Op 12 mei opende Essence de allereerste 'Maker Shop' in Berlijn, in het trendy Mitte district. Het is geen pop-up store in de traditionele zin van het woord; Essence wilt de mondiale do-it-yourself trend richting het grote publiek brengen, voor een optimale beleving.
Het draait bij deze trend allemaal om het maken, ontwerpen en vormgeven van je eigen creaties. Eigenlijk lijkt dit mijn meisjesdroom, hihi. De wereldwijde “maker movement” wordt geassocieerd met de DIY trend en geeft uiting aan de wens tot meer individualiteit. Essence signaleerde de ontwikkeling en interpreteerde deze voor de cosmeticamarkt. De Essence Maker Shop brengt de trend naar de beautywereld, die hiermee wint aan individualiteit en persoonlijkheid.




In de Essence Maker Shop worden bezoekers co-producers en krijgen de mogelijkheid hun eigen lipgloss te creëren. Met behulp van een groot kleurenwiel kunnen alle gewenste kleurencombinaties worden gemaakt. Niet alleen is de samenstelling van de kleur individueel, ook de finish (mat of glanzend) kan gekozen worden op basis van persoonlijke voorkeur. Door glitter of geur toe te voegen wordt de individuele keuze compleet! Na het bottelen van de nagellak kan de verpakking ook worden gepersonaliseerd naar jou smaak.
Maar dat is nog niet alles! Essence heeft zich ook verzekerd van de exclusieve rechten voor de innovatieve La Nail Revolution nagellak machine. Deze tool kan kleding of accessoires scannen; dankzij de Nano Drop technologie worden de kleuren exact gereproduceerd. Slechts twee minuten later rolt de matchende nagellak uit de machine.



Cosnova, het bedrijf achter de beauty merken Essence, Catrice en L.O.V (verkrijgbaar in oa Duitsland), ziet zichzelf niet alleen als producent van decoratieve cosmetica, maar ook als pionier op het gebied van mode en trends. Daar zijn we zeker en vast mee eens.  De Denk Tank, een afdeling die speciaal in het leven is geroepen om de ‘maker movement’ in kaart te brengen, laat zien welk belang het internationaal succesvolle bedrijf hecht aan dit gebied. Durven, creatief denken en voortdurend de bestaande conventies bevragen – dat zijn de kernwoorden die de afdeling tekenen.
Het concept van de store is bedacht door de Denk Tank, in samenwerking met Cosnova’s vaste leverancier ARNO en studenten van diverse Duitse universiteiten. Het bureau DFROST in Stuttgart tekende voor het conceptuele design. In dit ontwerp staat de inspirerende cosmetische omgeving voorop, om zo de creativiteit van de bezoeker optimaal te stimuleren.



Waar is deze 'Maker Shop' in Berlijn gelegen? 

De Essence Maker Shop in Berlijn is geopend tot Juli 2017.
HET ADRES: Große Präsidentenstraße 10 10178 Berlijn (vlakbij Hackesche Höfe)
Openingstijden: Donderdag tot en met zondag van 13.00 -20.00 uur



Xxxsje Serafina

Reacties

Populaire posts