L'Occitane : Shea Simplicity + Shea Solidarity

L’Occitane denkt groot als het gaat om de vrouwen in Burkina Faso en over de hele wereld. Het merk bouwt een vergaand samenwerkingsverband op met VN-VROUWEN en wil daarmee vrouwenleiderschap blijven stimuleren. Alfabetisering, microkredieten, hulp en ondersteuning om
bedrijven op te starten. Sinds de L’Occitane Foundation in 2006 werd opgericht, steunt de stichting projecten die vrouwenleiderschap in Burkina Faso, het land van de shea butter, steunen. 
De vrouwen verzamelen hier de kariténoten en transformeren ze tot een boter met fairtrade-certificering* die geliefd is over de hele wereld. In 2017 is deze waardevolle boter het belangrijkste bestanddeel van de Solidarity Balm. Alle winst uit de verkoop van dit product wordt geïnvesteerd in vrouwenleiderschap wereldwijd.


Dankzij het samenwerkingsverband met VN Vrouwen verbreedt de L’OCCITANE Foundation zijn
betrokkenheid door de twee themagebieden van het Fund for Gender Equality te steunen: de
economische en politieke emancipatie van vrouwen. Sinds 2009 heeft dit fonds 120 programma’s
in 80 landen ondersteund, waarbij zo’n 10 miljoen personen direct zijn geholpen. Het fonds heeft
zich ten doel gesteld “een meer gelijke wereld te realiseren, een 50-50 planeet waar vrouwen
en meisjes hun leiderschap in alle aspecten van het openbare, economische en politieke leven
vrijelijk kunnen voeren.” 

Het gaat om de Shea Solidarity, de Solidarity Balm van L’Occitane steunt het Fund for Gender Equality van de VN Vrouwen en zorgt dagelijks voor de huid. 100% van de winst* wordt gedoneerd ter ondersteuning van vrouwenleiderschap, 98% shea butter is fair trade en heeft een poederige viooltjesgeur.


De Shea Simplicity is een nieuwe shea foaming cleanser. Doe een kleine hoeveelheid in uw hand met een beetje water en maak met de vingertoppen lichte ronddraaiende bewegingen. De crème verandert in een rijk, zacht schuim dat u op het gezicht kunt aanbrengen. Het is zo zacht als een schuimkussen en streelt de zintuigen (en de huid) terwijl het reinigt. De Cleanser is verrijkt met 5% shea-olie. De huid wordt perfect gereinigd en is fris en zacht.


Shea butter is ideaal voor de verzorging van handen die veel te lijden hebben onder
invloeden van buitenaf. U heeft maar een kleine hoeveelheid van deze extra-rijke textuur nodig
om uw handen te verzachten. Shea butter doet zijn voedende werk terwijl uw zintuigen worden meegevoerd op een reis naar Burkina Faso, waar vrouwen de kariténoten verzamelen. Er gaat een zachtheid uit van deze vrouwen dat door de boter lijkt te worden opgenomen. 

De Shea collectie van l'Occitane omvat de Shea Solidarity en de Shea Simplicity en is beschikbaar van 11 januari in de winkels. 

Xxxsje Serafina

Reacties

Populaire posts