Beautyblunders vermijden!Het gebeurd wel regelmatig dat ik zie dat meisjes iets nieuws willen proberen (ze zagen iets op instagram, tv, internet, ...) en dat hij bij hun totaal niet uitziet zoals het moest zijn. Believe me, ik deed ik ook toen ik jonger was. Smokey-look lijkt bij jou net alsof je 2 blauwe ogen hebt, of dat contouren bij iemand zo makkelijkt lijkt, maar als jij het doet lijkt het net of dat je met je gezicht in je bronzer gevallen bent.

Hoe kan je nou precies al die beautyblunders vermijden? Ik laat je enkele voorbeelden zien en leg graag uit wat je moet doen om er als een prof uit te zien in verband met beauty.

Het is belangrijk om te weten hoe je moet beginnen. Het kan misschien makkelijk en/of logisch lijken, maar helaas komen die beautyblunders vaak voor. Neem nu bijvoorbeeld die welgekende 'zelfbruinershanden'. Soms vergeten we onze handjes te wassen na het zelfbruinen en dat krijg je dit.


Echt charmant is dit niet. Ikzelf heb eens die vieze oranje/bruine vlekken gehad op mijn ellebogen en knieën, verschrikkelijk vond ik het. Heb daarna urenlang zitten scrubben met citroen om dit af te krijgen. 

TIP:

Zorg altijd dat je je scrubt voordat je zelfbruiner aanbrengt of op je lichaam spuit. Lees ook de instucties, je kan misschien denken dat je het weet, maar elke product is toch anders, dus het kan nooit kwaad om enkele minuten te nemen om even die instructies te lezen. Als je toch bang bent dat je het alleen niet kunt, kun je altijd vragen of iemand je kan helpen met het product aan te brengen. En vergeet eventueel (als je dit alleen gedaan hebt) je handen niet te wassen.

Een andere beautytrend, en waar vaak mee geblunderd word, is de wetlook. Je kent het wel, die jaren 90 model dat je je haren naar achteren gooit en net lijkt of het nat is. Niet alleen wij maar zelfs bekende mensen blunderen hiermee. 


Hier op deze foto is er veel spraak geweest. Ik snap eigenlijk ook waarom. Een wetlook creer je door je haren naar achteren te kamen en met een gelspray en haarlak door te gaan, en niet een middellijn maken, dat was een grote fout.

TIP :

Zorg dat je je haren mooi naar achteren kamt, tegelijkertijd fohn je je haar zodat het in model blijft. De warmte van de fohn zorgt dat je haar urenlang zo blijft en dat hij een gezonde schijn aan je haar geeft. Spray dan gelspray op je haar terwijl je met een schone kam door je haar borsteld. Spray niet teveel want je kan nog oven met een klein laagje haarlak zodat je geen vliegende haartjes krijgt.


Contouren is iets wat je , naar mijn mening, moet doen zodat je een mooie gezichtje krijgt in je makeuproutine. Je gezicht lijkt dunner, je kan een te lange kin kort doen lijken, Je kromme neus rechter laten lijken, enzovoort. Maar toch gebeuren er teveel contourblunders. Bij contouren moet je altijd blenden, blenden , blenden. Zo laat je alles natuurlijk lijken zonder dat er dit gebeurd zoals je kan zien op de foto. Ook is het belangrijk dat je een niet te donkere kleur neemt. Niemand wilt er uitzien zoals Kim op de foto.

TIP :

Swatch altijd wat kleur op je hand voordat je een bronzer koopt. En vervolgens goed blenden als je gecontourd hebt. Ook is het belangrijk om erg voorzichtig te zijn met je poeder die je na het contouren aanbrengt. Hij kan soms erg te wit zijn zoals je kan zien bij Lindsey (zie foto).

Welke beautyblunder heb jij ooit gezien bij iemand? Welke tips heb jij die je zelf toepast?

Xxxxx
Serafina

Reacties

Populaire posts