Wat je moet weten over je mascara


Mascara is een must in je makeup-routine. We gebruiken het allemaal en we hebben dan ook ons eigen favoriete merk of kleur. Ook geeft het je een mooie, sensuele, open blik en een boost want het kan je gezicht van erg moe naar klaarwakker maken in elke seconden.
Maar weet jij eigenlijk alles over je mascara? Ik deel met jullie graag tips over hoe onmisbaar je mascara is. Lees graag mee.
1: Mascara is geen eeuwenlange product. 
Na enkele maanden droogt je mascara erg uit omdat je dit dus (bijna) dagelijks gebruikt. Door de lucht word het droog. Waterproofmascara gaat zelfs nog minder mee. Het is dus belangrijk om om de 2-3maanden een nieuwe mascara aan te kopen.

2: Reiniging
Het is belangrijk om zeker om de week je mascara in heet water te dompelen voor 5minuten. Dit zorgt ervoor dat alle slechte bacteriën vernietigd worden en dat je minder snel geïrriteerde ogen krijgt. Je zal hier dan ook de losse wimpertjes in je borstel goed wegkrijgen. Niemand houd van spinnenpootjes als wimpers toch? :-)

3: Pompen
Je kent het wel, je neemt je mascaraborsteltje en dompelt ze enkele keren in het tube. Niet doen, dit is erg erg slecht. Je zorgt namelijk dat er lucht in het potje komt en je mascara zal dan erg snel uitdrogen. Om zoveel product in 1x uit het potje te nemen zonder te veel op en neer te gaan is het best om al draaiend je borstel uit het potje te nemen. Zo spaar je mascara uit en droogt hij niet te snel uit.

4: Van lins naar rechts
Om mooie, lange, dikke geverfde wimpers te krijgen ga je liefst zowel horizontaal als verticaal met het borsteltje door je wimpers. Zorg dat je goed vanaf de wortel begint en eindigt op het puntje van je wimpers.

5: Mascara word eyeliner
Is je eyeliner uitgedroogd? Geen zorgen ... Ga met je eyelinerborstel over je mascaraborstel heen en je bent klaar om een lijntje boven je oog aan te brengen. Dit heb ik ook een paar keer gedaan als ik uit was en mijn eyeliner vergeten was. Niemand die het zag!

6: Weg weg weg
Gebruik kokosolie of vaseline om je mascara te verwijderen. Dit zorgt namelijk dat je wimpers goed schoon zijn en gelijk een vettig laagje op de haartjes krijgen zodat ze goed gevoed worden. Dan blijven ze dit en lang.

Liefst Serafina
xxx


Facebook : www.facebook.com/me-flawless
Twitter : @meflawless2you
Instagram : me.flawless
Email : meflawless2@gmail.com

Reacties

Populaire posts