Ochtedroutine ontwikkelen


Het is echt heerlijk als je eens kan uitslapen, of gewoon eens op je eigen rustige tempo opstaat en dan de hele dag een relaxmomentje te houden of wakker worden maar dan toch nog een half uur of meer in je warme comfi bedje te liggen. Maar het is heel belangrijk om een vaste ochtendroutine te hebben. En waarom vraag je dan? Zo kan je gelijk met je dag beginnen zonder te denken dat jij je snel snel moet haasten om die belangrijke ding te doen als je eerst een uur helemaal om je dooie gemak bent opgestaan met het gedacht dat je tijd had, wat dus meestal niet zo is!
1 : Begin met gelijk op te staan als je wekker gaat. Je kan bijvoorbeeld je gsm-wekker een stukje van je bed leggen zodat je opstaat om hem uit te zetten. Snooz niet! Want dit zorgt dat je ochterroutine in de war raakt.

2 : Ga gelijk in de badkamer en douch je (of als jij je liefst voor het slapen doucht) was je en drink dan een kop koffie of iets anders dat je lekker vind. Het is toch heerlijk als jij je dag geordend begint zonder dat er chaos in je hoofd is ;-)

3 : Als je van beweging houd 's morgens, ga dan eens met je hond wandelen, of fiets eens een blokje of 2.. Woon je dicht bij je school of je werk, ga er dan al lopend of fietsend heen. Je zal zien dat je je elke dag beter in je velt voelt.
                                       
4 : Wat heel belangrijk is, is dat je niet veel tijd verliest met elke stap. Zo kan je bijvoorbeeld een tijdschema maken van elke stap wat je doet. (Bijvoorbeeld: Wassen/Douchen = 20 minuten, Ontbijten = 10 minuten, ..... ) . Zo gaat je dag sneller om en weet je met zekerheid dat je de volgende dag, als je nu een stressvolle werkdag of schooldag hebt met veel taken of testen, je stressvol aan je dag kan beginnen.

Succes...

Xxxx Me-Flawless

Serafina


Reacties

Populaire posts van deze blog

Review - Onze ervaring bij Welness 'Di-Sano'

Nivea - Bronze Effect : Get ready for the summer!

THE BODY SHOP : Special Edition Vanilla Pumpkin