Zonnen zonder risico? Dit doe je zo ...

Als we weten dat we bezoek krijgen van de zon , gaan we ons snel insmeren , bikini aantrekken , en zonnen. Duh... De kans op zon krijgen we niet echt veel in ons kleine landje. (Nederland of België... we hebben in elke landje dezelfde probleem, hihi).
En als we dan na uren bakken uit de zon komen zijn de meeste onder ons erg verbrand. En dan enkele dagen later zitten we te vervellen, pffff. Natuurlijk is het heel erg schadelijk voor onze huid op lange termijn om je huid zo te beschadigen door de stralen van de zon.

 

-Wat kan je eigenlijk het beste doen om toch te zonnen maar dan zonder genenenkel risico?
Het is helemaal geen probleem om maar 15 minuten per dag in de zon te zitten met zonnebrandcrème. Je word dan ook lichtjes getint (elke keer als je dit doet word je mooi bruin) en heb je je vitamine D binnen. Deze hebben we nodig om calcium en fosfaten in ons lichaam te krijgen zodat we mooi tanden en gezonde beenderen krijgen.
Wat ook een leuk weetje is, is dat die 15 min zon ook zorgt dat we 's nacht goed kunnen slapen omdat we door de zon 'gelukshormoon' (serotoninegehalte) krijgen.


-Hoe kan je nu precies gezond zonnen?
Om bijvoorbeeld 's ochtends 15-30 minuten rond 10u zonder bescherming genieten van de zon. En ook na 15u kan je opnieuw een korte 'zonnesessie' inlassen. Als je nu een lichte of gevoelige huid heb kan je max 20min buiten zitten. Bij een donkere huid mag je natuurlijk iets langer buiten.
In de middag kan je de zon beter verwijden omdat de stralen dan op hun sterkte is en erg gevaarlijk.

Reacties

Populaire posts